Malatya Battalgazi Belediyesi ve Bangladeş- Arakan Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği (BADER) tarafından yıllardır süren zulüm ve soykırım nedeniyle yaşamın zor koşullar altında sürdürüldüğü Arakan'a dikkat çekmek için "Kardeşlik Buluşması" programı düzenlendi.

Arakanlı Müslümanların da katıldığı kardeşlik buluşması Mohammad Mugniul Hasen'in Kur'an Kerim tilaveti ile başladı. Sinevizyon gösterisiyle devam eden ilahiler ve şiirlerin seslendirildiği bu anlamlı buluşma duygusal anlara sahne olurken, program sonunda BAYER Başkan Yardımcısı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Kemal Kamacı, Bangladeş- Arakan konulu özel bir sunum gerçekleştirdi. Battalgazi Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen buluşmaya, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, AK Parti Battalgazi Gençlik Kolları Başkanı Harun Erdem, Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanı Murat Kılınç ve çok sayıda katılımcı katıldı.

WhatsApp Image 2022 03 10 at 22.00.20 1
“BİR TOHUM TOPRAĞA DÜŞMÜŞTÜR”
Bangladeş- Arakan Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği Başkanı Mohammed Osman Goni, “Konya merkezli bir yardım kuruluşu olan derneğimiz, "Kardeşlik Buluşması" programı vesilesiyle her yıl birçok farklı ülkeden gelen kardeşlerimizi hem bir araya topluyor hem de kardeşliğimizin pekişmesine katkıda bulunmuş oluyor. Her yıl misafir olduğumuz bir şehrin tarihi dokusu ve insanlarıyla da tanışma fırsatımız oluyor. Kardeşlik buluşmalarımızın üçüncüsünü düzenliyoruz. Birinci buluşmamız Konya ikinci buluşmamız Adana ve üçüncü buluşmamız ise birçok medeniyetlere ev sahibi yapan Malatya'da yani Battalgazi'de yapıyoruz. Bu anlamlı organizasyonda bizlere kucak açan Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder'e şahsım ve derneğimiz adına teşekkür ediyorum. İnsan hakları evrensel bildirgesini incelediğimiz zaman insanlık adına öyle güzel maddeler var ki; hayret etmemek mümkün değil. Bu sözleşmenin altında süper güçlerin ve devletlerin imzası vardır. Bu insan hakları sözleşmesi her ne hikmetse konu Müslümanlar olunca adeta yok hükmündedir. Samimi değiller. Kibir abidesi olan batılılar şunu unutuyorlar; bir tohum toprağa düşmüştür" şeklinde konuştu.

WhatsApp Image 2022 02 14 at 09.02.14

Birlikte Adil Yaşam ve Dayanışma Derneği