BADER, BANGLADEŞ – ARAKAN ULUSLARARASI EGITİM VE İNSANİ YARDIM DERNEĞİ

''Müslümanlar kardeşitir''  düsturuyla yol alan bir yardım kuruluşudur. Gönüllüleri ve üyelerinin yardımlarıyla ulus ya da insan ayrımı yapmadan ihtiyaç sahiplerine hizmet vermek amacı gütmektedir. Derneğimiz ilk olarak 2017 Ekim ayında Bangladeş- Arakan Yardımlaşma Platformu adıyla gönüllülerini bir araya getirerek yardım faaliyetlerine başlamıştır. 14 Nisan 2021 tarihi itibariyle BADER, Bangladeş Arakan Uluslararası Eğitim ve İnsani Yardım Derneği ismiyle Konya'da çalışmalarını resmi boyuta taşımıştır. Hedefimiz ilk etapta Bangladeşli ve Arakanlı yardıma muhtaç kardeşlerimize, imkanlar ölçüsünde dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan  tüm ihtiyaç sahibi kardeşlerimize de ulaşmaktır.  Bu bağlamda BADER Derneği olarak, Dünya üzerinde zulme uğramış ezilmiş ve hor görülmüş, ülkelerinden ayrılan ya da ayrılmak zorunda bırakılmış, doğal afet durumlarıyla karşı karşıya kalmış insanlara ulaşarak maddi ve manevi destek sağlamaya devam etmekteyiz. Gıda ve barınma ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında eğitim alanında da yardim elimizi uzatmaya devam etmekteyiz.